... / O nás / Aktuality / Přestavba reprezentativních prostor významné logistické společnosti

Přestavba reprezentativních prostor významné logistické společnosti

Kuehne + Nagel, světový poskytovatel logistických služeb, si zaslouží respekt za vzhled jejich nového Centra inovace a vývoje v Holandském městě Utrecht. Vytvoření správného akustického prostředí bylo na popředí při výběru konkrétního návrhu.

 

Inspirativní prostory

Firma Kuehne + Nagel měla k dispozici prostory bývalých hlavních kanceláří Douwe Egberts, výrobce čajů a kávy. Čtvrté patro bylo věnováno různorodým funkcím. Snaha byla změnit tento prostor na inspirativní místo za účelem trénování zaměstnanců, pořádání schůzí a vítání klientů.

První nákresy od architekta, který byl zvolen developerem, byly zamítnuty. Návrh působil spíše tradičně, říká Paul van der Heijden. Ústřední byl obrovský prostor, kde šlo flexibilně pracovat. Kromě toho návrh zahrnoval také různé prostory po stranách hlavní chodby, kde se mohly uskutečňovat právě kurzy a schůzky. Vše však bylo řešeno velmi neoriginálně.

   

 

O Kuehne + Nagel

Veřejně obchodovatelná společnost zaměřená na logistiku spravuje přes 7 miliónů metrů čtverečních skladových prostor ve 100 zemích. Zaměstnává přes 2,700 lidí ve 23 lokalitách v Holandsku.

   


Hlavně přehledně

Firma Kuehne + Nagel najala renomovaného architekta Jacco Bregonje, který se jevil jako tím nejlepším pro zadanou zakázku. Jeho nápady totiž odrážely i vizi vedení firmy. Výsledkem je obrovská otevřená recepce a reprezentační prostor rozdělený ve stylu meandrů na soukromé a veřejné části. Některé části jsou prosklené, aby se udržel vizuální kontakt napříč prostorem. Aerodynamická a moderní plocha má bílé stěny, které mohou být využívány jako magnetické nástěnky nebo tabule na psaní. Celou atmosféru dotváří pohodlné gauče kolem recepce, otevřený krb, obrazovky a zajímavá podlaha s dřevitým vzorem. Zaměstnanci se tak mohou cítit komfortně nejen doma, ale i v práci.


Poslední úpravy

Kancelář je celkově příjemná a lze si snadno představit v ní vítat klienty s šálkem dobrého čaje, kávy nebo posedět u skleničky kvalitního vína, říká Paul van der Heijden. Technicky je vše prvotřídně řešené: dotyková obrazovka, která centrálně reguluje osvětlení ve všech sekcích, dále je zajištěna regulace teploty pro každou zónu zvlášť a velká obrazovka určená speciálně pro prezentace a trénink zaměstnanců. Je zde i možnost rezervace prostorů přes uživatelské rozhraní Outlook. Přítomné jsou i různé vymoženosti jako 3D tiskárna, dron nebo 3D brýle, které umožňují zaměstnancům virtuální jízdu na horské dráze. To vše má za úkol zpřístupnit zaměstnancům nové technologie.


Skvěle řešená akustika

Důraz byl kladen na vytvoření optimálního akustického prostředí - esenciální faktor, zvláště kvůli tomu, že se zde každý rok uskutečňují stovky kurzů, jednání a tréninkových workshopů. Proto je důležité, že jsou lidé schopni slyšet jeden druhého. Zaměstnanci se mohou lépe soustředit a méně pak méně trpí únavou.

Firma Kuehne + Nagel se obrátila na Ecophon s prosbou o návrh akustického řešení.  Řešení bylo schváleno a došlo tedy na instalaci speciálních pohltivých panelů s moderním vzhledem a zabudovanými LED svítidly určených pro konferenční a jednací místností. Svítidla Ecophon Soundlight Comfort Units™ byla vytvořena ve spolupráci s Philipsem a jsou dodávána ve formě stropních ostrůvků, aby původní stropy byly zachovány co nejvíce, což dodává prostoru industriální vzhled, dodává Paul van der Heijden.

Systém Ecophon Master Matrix™ byl instalován na veřejně přístupných místech. Je vhodný pro větší plochy, kde je vyžadována velmi dobrá srozumitelnost řeči a tlumení odrazů, ale z nějakého důvodu zde není možné nainstalovat systém přímo na stěnu.

Paul van der Heijden shrnuje: "Jsme spokojení s výsledkem. Konečné řešení akustiky je naprosto ideální. Zaměstnanci si řešení pochvalují a fakt, že jde o neustále vyplněné prostory a nikdo se nepřekřikuje, mluví za vše.

 

 Pustťe si video - Vytvoření kvalitního akustického prostředí v budově K + N

 

 

Text: Aliëtte Jonkers
Fotograf: Ingredient Media

 

Tento článek je součástí časopisu ECO pro udržitelný design - Edice zaměřena na kancelářské prostory. Pokud Vám článek připadal zajímavý, můžete navštívit odkaz na celé vydání časopisu online nebo si prohlédnout minulá vydání, stáhnout si vše do Vašeho iPadu nebo Android tabletu.

Kontaktujte nás

Kancelář Ecophon

Smrčkova 2485/4 (budova DOCK II)

180 00 Praha 8

Telefon: +420 220 406 580

 

Kancelář Ecophon Slovensko

Stará Vajnorská 139

831 04 Bratislava

Telefon: +421 904 955 426

  

 

Plovoucí prvky. Neomezené možnosti se systémem Master Matrix.

Přečtěte si více

Kontaktujte nás

Kancelář Ecophon

Smrčkova 2485/4 (budova DOCK II)

180 00 Praha 8

Telefon: +420 220 406 580

 

Kancelář Ecophon Slovensko

Stará Vajnorská 139

831 04 Bratislava

Telefon: +421 904 955 426