Aecom - SA

 

Project: Aecom kantoor

Land/plaats: Zuid-Afrika, Pretoria

Architect: Hofman and Partners Architects, Kobus Kunz

Fotograaf: Thys Dullaart

Bouwjaar: 2013-2014

 

Een overweldigende atrium installatie

Begin 2014 verhuisde Aecom, een organisatie in technisch en management support, naar hun nieuwe kantoor in Pretoria, Zuid--Afrika. De nieuwe werkomgeving bevat verschillende Ecophon oplossingen maar het meest indrukwekkende deel van het gebouw is zonder twijfel het atrium. Aecom besloot dat deze ruimte, die van origine een gewone entree was, ook gebruikt kon worden als restaurant en loungeruimte.

Ontwerpen met absorberende materialen

“Omdat het geluidsniveau naar verwachting hier hoog zou, moest het ontwerp ook geluidsabsorberende materialen bevatten", zegt Kubus Kunz, Architect van Hofman en Partners. Kobus' idee was om de effecten van een explosie te visualiseren. Het resultaat is een complex maar visueel fantastische installatie van Solo Square en Solo Baffle in standaard en speciale afmetingen.

“We gebruiken deze ruimte vooral voor informele vergaderingen, trainingen en presentaties. De akoestische installatie maakte een wereld van verschil, niet alleen functioneel maar ook op esthetisch gebied. De ruimte is comfortabel zowel voor de sprekers als voor de medewerkers. Het ontwerp van de installatie is gemaakt door de architect en goedgekeurd door Aecom. We zijn blij met het prachtige ontwerp en het resultaat. Het is een echt kunstwerk geworden.”
Kevin James, Senior Management Aecom

Don't try this at home!

Het installeren van de oplossing bleek een ware uitdaging. In totaal werden zo'n 120 draadhangers gebruikt om 220 Ecophon Solo panelen te bevestigen. De stellage die voor de montage is gebruikt was meer dan 15 meter hoog. Om deze installatie perfect tot stand te brengen was veel precisiewerk vereist met aandacht voor details voor het verticaal en horizontaal uitlijnen van de panelen.

Verbeterde akoestiek

Niet alleen ziet het eindresultaat er geweldig uit, ook de akoestische omstandigheden zijn een stuk verbeterd. De tamelijk lange nagalmtijd is sterk verminderd en de Ecophon oplossingen hebben ook een enorm effect op de geluidsniveaus. Kevin James, Senior Management Aecom vertelt: “De akoestische installatie heeft de werkomstandigheden verbeterd en we krijgen regelmatig te horen hoe rustig de verschillende ruimtes in het kantoor zijn. Ook is de spraakverstaanbaarheid enorm verbeterd.”

“Wanneer we aan het praten waren met de architect aan de ene kant van het atrium konden we de installateur, die 15 meter bij ons vandaan stond te praten, niet horen.”
Greg Mocké, ASM, Ecophon

 

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>

Solo referentiefoto's

Inspirerende beelden van projecten met Ecophon Solo™

Bekijk foto's

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>