... / ECO Magazine / 2015 / Lugnare förlossningar i Birmingham

Lugnare förlossningar i Birmingham

Sjukhuset i Birmingham ligger i ett av de fattigaste områdena i staden. Var tredje barn föds av en mor som själv är född utanför Storbritannien. Kvinnorna känner inte alltid till hur det fungerar att förlösas av en barnmorska.

Bithroom at the Serenity Midwifery Birth CentreDärför var kommunikationen och trygghetskänslan avgörande när sjukhuset inreddes. “Med tanke på hur svår kommunikationen med vissa av patienterna kan vara ville vi skapa en miljö där patienterna kan känna sig trygga och väl omhändertagna av våra barnmorskor" säger Paul Scott, investeringsprojektledare på sjukhuset.

Serenity Midwifery Birth Centre är en avdelning för lågriskförlossningar där kvinnorna får vistas i en lugn och modern miljö under förlossningen. Men eftersom centret är en del av Birminghams sjukhus, och det alltid är full aktivitet i sjukhusets huvudbyggnader, var det inte helt lätt att skapa en lugn och avkopplande miljö.

En viktig del i arbetet var att begränsa störningarna från den omgivande sjukhusmiljön. "Det var viktigt för att akustiken skulle bli bra. Som namnet antyder (serenity betyder stillhet) ville vi skapa en lugn och fridfull miljö där lågriskpatienter kunde känna sig så bekväma som möjligt under förlossningen. Vi har inte bara använt Ecophons akustiktak på förlossningsavdelningen, utan dessutom i ett antal kliniska utrymmen på sjukhuset. Vi har faktiskt upplevt stor skillnad i akustisk kvalitet i alla områden där vi har monterat akustiktak" säger Paul Scott.

Serenity Midwifery Birth Centre

Centret bemannas och drivs av erfarna barnmorskor. Miljön är utformad så att den ska upplevas bekväm och hemtrevlig och förlossningarna behandlas som en ”normal” process snarare än en medicinsk.

Det finns fem förlossningsrum, varav fyra har badkar samt dubbelsängar att vila i efter förlossningen.

Centret har ett ytterligare behandlingsrum där patienterna kan få kompletterande behandlingar under förlossningen eller bara vistas i tysthet och slappna av.

Det finns även ett trevligt besöksrum och ett frukostrum som leder ut till en terrass med sittgrupper, vattendekorationer och stenskulpturer.

Tyckte du om denna artikel?

Denna artikel kommer från tidningen ECO for Sustainable Design - sjukvårdsutgåvan. Om du fann den intressant och vill ha mer liknande artiklar samt en mer interaktiv upplevelse, kan du:
Läs hela tidningen online 
Ladda ner till din iPad 
Ladda ner till din Android 

 

Kontakta oss

 
Maria Quinn

Maria Quinn

Konceptutvecklare Vårdmiljöer

Skicka e-post till Maria>>

Följ @Ljudakuten

Ring Maria 042-17 98

Kontakta oss

 
Maria Quinn

Maria Quinn

Konceptutvecklare Vårdmiljöer

Skicka e-post till Maria>>

Följ @Ljudakuten

Ring Maria 042-17 98