Pålsjö Park plejehjem, Helsingborg, Sverige
Home / Inspiration / Palsjo Park - SE

Pålsjö Park plejehjem, Helsingborg, Sverige

Produkter:

Vi prioriterede også et godt lydmiljø i trapperum, da det er her vi træner i at gå med mange patienter, inden de kommer hjem - vi er fuldstændig afhængig af en velfungerende kommunikation der!”

Marie Abrahamsson, Gruppeleder

 

Projektdetaljer: Pålsjö Park Korttidsboende, Helsingborg, Sverige

Ejer: Kärnfastigheter

Arkitekt: Creacon HKAB

Byggeår: 2010-2011

Produkter: Ecophon Focus™ E

 

Smukt placeret blandt det grønne

I den frodige grønne Pålsjö Skov ligger Pålsjö Parks kortsigtede indkvartering for rehabilitering, som omfatter 54 renoverede enheder med 66 senge samt en ny bygning kaldet Pålsjö Park plejehjem med 60 enheder. De to-etagers bygninger udgør ca. 10.000 m2. Der er udvist stor omhu med elegant at forbinde den ældre bygning med den nye, samt at skabe en energieffektiv facilitet. Energiforbruget forventes at være 30 % lavere, end hvad der kræves i henhold til svenske regler.

Avancerede tekniske løsninger

Pålsjö Park er ret innovativ, når det drejer sig om brugen af ny smart teknologi i sundhedsvæsenet. De ældre beboere er udstyret med et armbånd, som automatisk låser deres egen dør op, når de nærmer sig. En sender placeret i bygningen alarmerer personalet, hvis en forvirret patient vandrer ud af bygningen. Forskellige intelligente systemer anvendes til at minimere mange af de højrisiko situationer, som ellers kan forekomme. Der er installeret akustiklofter i alle lokaler, og det gør lydmiljøet behageligt og blødt. Det letter også samtaler omkring middagsbordet; selv for dem med nedsat hørelse, som ellers må kæmpe for at skelne tale fra baggrundsstøj. Man har også prioriteret et godt lydmiljø i genoptræningsområder og i personalerum. Selv møbler og vægdekorationer er valgt ud fra deres akustiske egenskaber.

Effektivt brug af trapperum

Mange genoptræningsgæster er nødt til at træne i at gå, inden de kan komme hjem, og dele af den træning foregår i trapperum. Det er yderst vigtigt for både personale og patienter, at de kan tale uden afbrydelser i disse træningsforløb, og trapperum med lang efterklangstid gør dette næsten umuligt. På Pålsjö Park har man løst dette problem ved også at installere akustiklofter i dette område, og de er meget tilfredse med resultatet.

Kontakt os

Saint-Gobain Ecophon A/S
Hammerholmen 18E
2650 Hvidovre

Telefon:  +45 36 77 09 09
Fax:       +45 36 77 09 05
Mail:      info@ecophon.dk

CVR.: 67147413

Kontakt os

Saint-Gobain Ecophon A/S
Hammerholmen 18E
2650 Hvidovre

Telefon:  +45 36 77 09 09
Fax:       +45 36 77 09 05
Mail:      info@ecophon.dk

CVR.: 67147413