Etusivu / Inspiraatioksi / Haven Hill School Cafeteria

Haven Hill School Cafeteria

Project: Boston Haven Hill School, Tollfield Campus.

Country/city: United Kingdom/Boston

Architect: Mouchel, Graham Turner

Contractor: Komplete Office Interiors

Photos by: Ecophon

Project size: 200m²

Colour has been used to great effect by Saint-Gobain Ecophon as part of a striking acoustic solution in the brand new cafeteria of Boston Haven High School, Tollfield Campus.

Architects Mouchel specified Ecophon’s Solo acoustic ceiling rafts in brightly coloured red. This was chosen to help integrate with the overall red and grey scheme running throughout the new extension of the school.

Each raft was cut to a bespoke size while two were cut on site to allow installation around existing pillars. Lighting was also integrated to create further visual impact. 

Cafeterias are characterised by lots of hard surfaces which reflect noise and they can become uncomfortable to spend any length of time in. To help absorb sound, ten Solo rafts were hung from the ceiling. This not only helped to improve the acoustic environment but also created a visually stunning finish.

200m2 of Ecophon’s Gedina E acoustic ceiling tiles were installed in other areas of the school including some classrooms. The school is very pleased with the result as it means the cafeteria works well as a meeting and socialising space for staff and pupils. 

  

 

Ota yhteyttä

Saint-Gobain Finland Oy
Strömberginkuja 2, 00380 Helsinki

Vaihde 0207 75 4900

Asiakaspalvelu 010 44 22 222

 

 

Ota yhteyttä

Saint-Gobain Finland Oy
Strömberginkuja 2, 00380 Helsinki

Vaihde 0207 75 4900

Asiakaspalvelu 010 44 22 222