Alfrink College

Producten:

Project: Alfrink College

Land/plaats: Nederland / Zoetermeer

Architect: Ralph Goutier (architect bij Gemeente Zoetermeer afd. Vastgoed) i.s.m. HET architectenbureau

Plafondmontage: De Vrij Akoestiek

Fotografie: Rem van Schelt

Jaar van realisatie: 2017

 

Renovatie en uitbreiding Alfrink College

Het Alfrink College in Zoetermeer heeft recent een complete metamorfose ondergaan. Het verouderde gebouw voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en het interieur moest nodig worden opgefrist. Architect Ralph Goutier maakte een sprankelend ontwerp wat door HET Architectenbureau bouwkundig is uitgewerkt. Het resultaat mag er zijn. Het gebouw is onlangs onderscheiden met de Gemma Smid Publieksprijs 2018 voor architectuur.

Leerlingen en leerkrachten zijn blij met het resultaat en de rust die nu in het gebouw heerst. 

Oud en nieuw samengesmeed

Om meer ruimte te creëren werd het entreegebied geoptimaliseerd en vergroot. Dankzij die uitbreiding heeft iedere afdeling nu een eigen studieplein en is de pauzeruimte een stuk groter. Ook zijn er meer studieplekken en is, mede door het verplaatsen van een aantal interne ruimtes,  het interne verkeer van de leerlingen aanzienlijk verbeterd. De buitenzijde van het gebouw kreeg een geheel nieuwe uitstraling door het vernieuwen van de gevel. De prachtige bakstenen zijn mooi verwerkt en passen heel goed bij de kleur van de kozijnen. Het is bijzonder goed gelukt om de verschillende stijlen van de oude gebouwen en de nieuwbouw samen te smeden tot een samenhangend geheel.

Rust in een kleurig interieur

Het interieur uit 1985 was sterk verouderd en de wens van de leerlingen was meer kleur in het gebouw. Nieuw meubilair en heldere kleuren zorgen nu voor een frisse uitstraling. Daarnaast had de opdrachtgever de wens dat de akoestiek, die in de oude situatie tamelijk slecht was, tot een comfortabel niveau gebracht zou worden. Hiervoor werd het oude plafond gesloopt en door montagebedrijf De Vrij Akoestiek vervangen door een akoestisch plafondsysteem Ecophon Gedina A, een functionele oplossing met een hoge geluidsabsorptie. 

Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn blij met het resultaat en de rust die nu in het gebouw heerst.  

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>

Meer inspiratie

Bekijk meer inspirerende referenties en case studies met Ecophon producten.

Bekijk meer

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>