Ecophon - A Sound Effect On People / Referenties / Gemeentehuis Oldebroek - NL

Gemeentehuis Oldebroek - NL

 

Project: Gemeentehuis Oldebroek - Nederland

Architect: Alex Drost, 4D Architecten

Bouwjaar: 2014

 

De akoestische plafonds zijn licht en hebben een prachtig ruimtelijk lineair effect. Ze passen perfect bij de eigentijdse en herkenbare uitstraling die we zochten voor ons Klant Contact Centrum
Benno van den Hoek, Gemeente Oldebroek

Eigentijds met een herkenbaar karakter
Het gemeentehuis van Oldebroek is architectonisch gezien een bijzonder gebouw met een symmetrische opzet en een gridstructuur van betonkolommen. Het hart van het gebouw is een vide die de twee verdiepingen van het gemeentehuis met elkaar verbindt. De uitstraling van het nieuwe publiekscentrum, ofwel Klant Contact Centrum, moest fris, eigentijds en smaakvol worden, zowel in kleur als materiaal. Tegelijkertijd mocht de nieuwe inrichting ook herkenbaar blijven als ‘Oldebroeks’.

‘De kernwaarden voor het nieuwe Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Oldebroek zijn representatief en klantgericht en dat straalt de ruimte nu ook in alle opzichten uit,’ zegt Benno van den Hoek, namens de gemeente verantwoordelijk voor de renovatie.

Licht en lineair plafond
Alex Drost van 4D architecten tekende voor het interieurontwerp: De gewenste eigentijdse uitstraling mét behoud van het karakteristieke van het gemeentehuis, realiseren we door de juiste kleur- en materiaalkeuzes. De grootste verandering was de vervanging van het vaste, houten plafond. Het nieuwe akoestische plafond is lichter van kleur en past veel beter bij de eigentijdse wensen van de gebruiker.’

Aansluiten in contrast
Uitgangspunt voor het ontwerp was dat de renovatie zou passen in de bestaande omgeving. ‘Ik koos daarom bewust voor een eigentijds ontwerp met behoud van karakteristieke elementen zoals de houten balustrades en trap. De krachtige belijning van de plafondpanelen verwijst naar de oude latjesstructuur," aldus Drost. 

Binnen en buiten verbonden
In het buitenplafond bij de hoofdentree is de belijning in het plafond doorgetrokken vanuit binnen. Daardoor heeft deze dezelfde uitstraling als het lineaire plafond van de representatieve ruimten. Ook in de flexibele kantoorruimtes die zichtbaar achter het KCC liggen, werden akoestische plafonds van Ecophon gebruikt. Die werden door de ontwerper halfsteens gelegd.

“De nieuwe plafonds zijn allemaal licht, ruimtelijk en lineair. Dat maakt de sfeer in alle gerenoveerde ruimtes heel rustig en prettig. Zowel medewerkers als bezoekers reageren erg enthousiast”, aldus Benno van den Hoek.

 

 

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>