Ecophon - A Sound Effect On People / Expertise / Kuehne + Nagel: Innovatie tot aan het plafond

Innovation up to the ceiling

Innovation up to the ceiling

Kuehne + Nagel, een wereldwijd opererende dienstverlener, krijgt zowel van binnen als van buiten het bedrijf alle lof voor het nieuwe Innovation & Development Center in Utrecht.  Het creëren van een optimale akoestische omgeving had de prioriteit. 

Inspirerende ruimte

Het nieuwe pand van Kuehne + Nagel in Utrecht is het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts, een producent van koffie en thee. De vierde etage zou een verscheidenheid aan functies krijgen. Het idee was de etage in te richten als inspirerende ruimte voor het opleiden van medewerkers, het houden van bijeenkomsten en het ontvangen van klanten.

De eerste tekeningen, in opdracht van de projectontwikkelaar gemaakt door een architect, werden afgewezen. “Dat ontwerp was nogal traditioneel,” vertelt Paul van der Heijden. “Het ging uit van een grote ruimte voor flexibel werken. Daarnaast waren er verschillende ruimten langs een centrale gang waar cursussen en bijeenkomsten georganiseerd konden worden. Allemaal een beetje gewoontjes.”

   

 

Over Kuehne + Nagel

Het beursgenoteerde logistieke bedrijf beheert meer dan 7 miljoen vierkante meter aan opslagruimte in 100 landen. Het bedrijf heeft in Nederland 2700 mensen in dienst, verdeeld over 23 locaties.

 

   


Visueel contact

Kuehne + Nagel besloot daarop dat industrieel ontwerper Jacco Bregonje de juiste man was voor deze klus. Zijn ideeën vonden wel gretig gehoor bij het bedrijf. Het resultaat is een grote open ontvangst- en presentatieruimte, opgesplitst door een meanderende afscheiding tussen private en openbare ruimten. De afscheiding is voorzien van glazen delen zodat visueel contact tussen de ruimten gegarandeerd is. De inrichting is gestroomlijnd en modern, met witte muren die kunnen worden gebruikt als magneetborden of whiteboards. Tegelijkertijd staan de banken in de ontvangstruimte, de open haard, de televisieschermen en de houten vloer garant voor een huiselijke sfeer.


Laatste innovaties

“Het resultaat is een unieke ruimte die perfect geschikt is voor het ontvangen van klanten met een lekker kopje koffie of een glas wijn,” zegt Paul van der Heijden. “Technisch gezien is alles tiptop in orde: een touchscreen voor het centraal regelen van de verlichting in iedere aparte zone, afzonderlijke klimaatregeling voor iedere aparte sectie en een groot scherm voor presentaties en trainingsdoeleinden. De displays voor het reserveren van ruimten zijn geïntegreerd met Outlook. En dan zijn er ook nog eens een aantal leuke gadgets, zoals een 3D-printer, een drone, een 3D-bril waarmee medewerkers in een virtuele achtbaan kunnen stappen om zo kennis te maken met de meest recente innovaties.”

Optimale akoestiek

“Het resultaat is een unieke ruimte die perfect geschikt is voor het ontvangen van klanten met een lekker kopje koffie of een glas wijn,” zegt Paul van der Heijden. “Technisch gezien is alles tiptop in orde: een touchscreen voor het centraal regelen van de verlichting in iedere aparte zone, afzonderlijke klimaatregeling voor iedere aparte sectie en een groot scherm voor presentaties en trainingsdoeleinden. De displays voor het reserveren van ruimten zijn geïntegreerd met Outlook. En dan zijn er ook nog eens een aantal leuke gadgets, zoals een 3D-printer, een drone, een 3D-bril waarmee medewerkers in een virtuele achtbaan kunnen stappen om zo kennis te maken met de meest recente innovaties.”

Het Ecophon Master™ Matrix systeem is geïnstalleerd in de openbare ruimtes. Dit systeem is geschikt voor ruimtes waar een hoge bedekkingsgraad is gewenst maar een wand-tot-wand plafond niet mogelijk of wenselijk is.

Paul van der Heijden concludeert: “We zijn in onze nopjes het resultaat. De akoestiek blijkt ideaal te zijn. Iedereen is enthousiast. Het feit dat alle ruimten continu gebruikt worden, zegt alles.”

  Bekijk de video - akoestisch comfort bij K + N

 

 

Tekst: Aliëtte Jonkers
Fotografie: Ingredient Media

 

 

 

 

 

 

“Het resultaat is een unieke ruimte die perfect geschikt is voor het ontvangen van klanten met een lekker kopje koffie of een glas wijn,” zegt Paul van der Heijden. “Technisch gezien is alles tiptop in orde: een touchscreen voor het centraal regelen van de verlichting in iedere aparte zone, afzonderlijke klimaatregeling voor iedere aparte sectie en een groot scherm voor presentaties en trainingsdoeleinden. De displays voor het reserveren van ruimten zijn geïntegreerd met Outlook. En dan zijn er ook nog eens een aantal leuke gadgets, zoals een 3D-printer, een drone, een 3D-bril waarmee medewerkers in een virtuele achtbaan kunnen stappen om zo kennis te maken met de meest recente innovaties.”

Top

Neem contact met ons op

Saint-Gobain Ecophon
Parallelweg 17
4878 AH Etten-Leur

Tel: 076 - 502 00 00
Fax: 076 - 501 74 00
E-mail: plafonds@ecophon.nl

Stuur ons een e-mail>>