Saint Exupéry Kõrgkool - Prantsusmaa

Projekt: BBC Saint Exupéry Kõrgkool 

Riik/Linn: Prantsusmaa/Hellemmes

Arhitekt: Guillaume Dufour/Agence M.P Boucher Architecte

Paigaldaja: SDI

Fotograaf: David Hulot 

Ehitusaasta: 2014

Projekti suurus: 10 200m²

 

Hea helikeskkond õppimiseks

Northern General Council finatseeris Hellemmes linnas asuva BBC Saint Exupéry Kõrgkooli renoveerimist. Eesmärgiks oli luua parim võimalik õppekeskkond nii õpilastele kui ka õpetajatele. Et vastata esitatud akustilistele nõuetele, arvestati erinevate näitajatega, nagu heli heeldumise määr ja järelkõla kestus. Lõpptulemusena sooviti kontrollida mittesoovitud helisid ja peegeldusi, et parandada kommunikatsiooni ja luua meeldiv töökeskkond.

 

TABS ja hea akustika

BBC Saint Exupéry Kõrgkool on TABS (Thermally Activated Building System) ehitis. See tähendab et sisekujunduse planeerimisel tuleb arvestada betoonpinna jahutussüsteemiga. Arhitekt (Guillaume Dufour, MP Boucher Architect Agency) soovis kasutada Solo vabalt rippuvaid elemente. Solo elemendid koos valgustusega lõid meeldiva atmosfääri tänu visuaalsele efektile ja ka saavutatud helikeskkonnale. Samuti ei mõjutanud lahendus jahutussüstemi tööd.

Galerii Solo Square Solo Rectangle Super G A Master A Haridus