Uniwersytet Masaryka

Projekt: Uniwersytet Masaryka

Segment: Edukacja

Kraj/ miasto: Czechy, Brno

Architekt: INTAR, a.s.

Wykonawca: KP ATTIC s.r.o.

Fotograf: Štepán Látal

 

Przebudowa nowych sal wykładowych i innych pomieszczeń na wydziale w oparciu o oryginalny, zabytkowy projekt, uzupełniony o nowoczesny sprzęt audiowizualny i funkcjonalne elementy akustyczne, co skutkuje przyjemnym środowiskiem akustycznym dla wszystkich obecnych i przyszłych użytkowników szkoły.

 

Niestandardowe rozwiązania i wyjątkowe środowisko

Wizja artystyczna architektów wymagała zastosowania niestandardowych rozwiązań akustycznych, a eksperci Ecophon podjęli wyzwanie. Warto wspomnieć chociażby o przeszklonym przedsionku wydziału, który uzupełniają elementy akustyczne Ecophon Solo™ Baffle, pozwalające na wnikanie światła słonecznego do pomieszczenia, co jest kluczowe w pomieszczeniu, w którym odbywają się wystawy i seminaria. Lokalny hol to kolejne nietypowe wnętrze, w którym charakterystyczne okrągłe światła uzupełnia system akustyczny Ecophon Focus™ Ds z ukrytą konstrukcją, która pomaga zachować historyczną formę.

Showcase/Gallery Edukacja Lecture halls Solo Rectangle Solo Square Focus Ds Master F Akusto